Tokyo, cel mai scump oraş din lume în privinţa costului construcţiilor

Tokyo, cel mai scump oraş din lume în privinţa costului construcţiilor

 Costurile de construcţie vor creşte în următorii doi ani, la nivel global

Tokyo este cel mai scump oraş din lume după costurile de construcţie, arată clasamentul Turner & Townsend 2021 International Construction Market Survey (ICMS), care menţionează că acest loc fruntaş este ocupat de capitala niponă pentru prima oară. Dinamica a fost generată, conform sursei, de numeroasele proiecte imobiliare şi de infrastructură aflate în derulare, care au alimentat cererea de materiale de construcţie.

Analiza, care include costurile de construcţie de pe 90 de pieţe de la nivel global, menţionează că, în Tokyo, acest cost se ridică la 4.002 dolari/metru pătrat. Pe locul al doilea se poziţionează Hong Kong, cu un cost de 3.894 dolari/metru pătrat, iar pe al treilea – San Francisco (SUA), cu 3.720 de dolari/metru pătrat. Locul al patrulea este ocupat tot de un oraş din SUA, New York, cu 3.511 dolari/metru pătrat. Urmează Geneva, Zurich, Boston, Londra, Los Angeles şi Macao.

Cele mai mari costuri de construcţie din Europa sunt în Geneva (Elveţia) – 2.954 de euro/metro pătrat, Londra (Marea Britanie) – 2.720 de euro/metro pătrat şi Dublin (Irlanda) – 2.400 de euro/metru pătrat. În Paris (Franţa), costurile sunt de 1.825 de euro/metro pătrat, iar în Berlin (Germania) – 1.970 de euro/metro pătrat.

Material integral pe Bursa.ro.