Producătorul de materiale de construcţii Soceram din Câmpina anunță că îşi va extinde în acest an portofoliul cu o nouă unitate de producţie. Este vorba despre o nouă fabrică de BCA în judeţul Gorj, investiţie de circa 30 de milioane de euro. Potrivit datelor de pe site-ul Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului, citate de Ziarul Financiar, locația noii fabrici va fi în satul Cojani, de lângă oraşul Târgu-Cărbuneşti.

Soceram  produce BCA, cărămidă și mortare. Produsele sunt certificate ISO, iar prin intermediul partenerilor, ajung atât pe piața națională, cât și pe cea europeană.

În anul 2008, compania a deschis o fabrică de cărămizi, marca Durotherm, în localitatea Doicești, județul Dâmbovița, în urma unei investiții de 20 de milioane de euro. Compania deține două fabrici de BCA la Bucov (Prahova) și Doicești (Dâmbovița), două fabrici de cărămizi la Urziceni (Ialomița) și Doicești, unde mai deține și o unitate de producție de gleturi, adezivi și mortare. Compania a mai inaugurat în 2021 o fabrică, la Cordun, în judeţul Neamţ, unde produce tot BCA, capa­citatea de producţie fiind de 1.000 de metri cubi pe zi. Acolo, investiţia a depăşit 20 de milioane de euro.