Este important ca orice organizație care se creează să aibă o viziune, un program și să știe unde anume trebuie să ceară sprijin, dar, din păcate, lipsesc expertiza și resursa umană. Este concluzia lui Radu Godeanu, Vicepreședinte, Uniunea Generală a Industriașilor din România (UGIR), prezentată în cadrul celei de-a cincea ediții a dezbaterii profesionale interactive despre internaționalizarea afacerii, sub egida ”Nimeni nu e profet în țara lui”, organizată în luna februarie, pe platforma Global Construct Manager.

Uși deschise către instituțiile publice străine

Potrivit acestuia, ideea de organizație de tip asociativ merge din ce în ce mai prost oriunde în lume. ”Dacă nu avem o organizație puternică, cu care să putem pătrunde oriunde ne propunem, nu avem nicio șansă! Din păcate, deși avem ambasade, misiuni economice și alte organizații de stat, acestea nu sunt de mare folos pentru sectorul construcțiilor. În primă fază, este important să deschidem ușile către instituțiile publice străine, prin instituțiile publice partenere din România. Dacă avem deschidere din partea Ambasadei să ne primească, atunci sigur că efortul va fi și financiar, și uman al nostru, pentru a răzbate în zonele unde suntem pregătiți”, a mai arătat Godeanu.

Partener pentru companii

Acesta a dat asugurări că UGIR reprezintă un partener de nădejde pentru companii, având puterea să deschidă ușile tuturor instituțiilor publice. ”În urma discuțiilor și a întâlnirilor, UGIR se întocmește un proces verbal, lucru care aduce o diferență față de alte organizații”, a dat asigurări vicepreședintele Uniunii.

Dezbaterile despre internaționalizarea afacerilor

Internaționalizarea și diversificarea sunt aspecte cheie care sunt adesea luate în considerare de companiile europene de construcții, în proiectarea planurilor lor strategice. Adoptarea unor astfel de strategii a devenit mai răspândită în ultimii ani datorită globalizării, care a creat un mediu mai competitiv în industria construcțiilor. Acestea sunt premisele organizării dezbaterilor despre internaționalizarea afacerilor, pe platforma GlobalConstructManager.ro. Seria acestor discuții a ajuns la ediția a cincea.

Dezbaterea video „Internaționalizarea afacerilor. Nimeni nu e profet în țara lui” face parte din programul de comunicare și interacțiuni directe din cadrul Comunității GlobalConstructManager, dezvoltat de Oameni și Companii, cu sprijinul Wienerberger și Alumil, în calitate de parteneri.