Pe spatiul unde este amplasat acum hotelul a fost odinioara adapostul pescarilor si fermierilor. Inainte de a incepe constructia, acesta continea un depozit si mai multe casute mici. La cererea clientului, aceste structuri au fost partial conservate si influenteaza identitatea proiectului. Designerii au reusit sa imbine casutele cu un hotel de lux, facand referire la arhitectura traditionala chineza.

Cu excepția unei case cu doua etaje care contine biblioteca ai unele camere de oaspeti, toate cladirile din amplasament sunt cu un singur etaj. Peretii de caramida invaluie toate zonele functionale, inclusiv cele patru gradini. Zidaria este partial inchisa si partial deschisa. Deschiderile din perete ofera o succesiune de vederi catre diferitele terase din zona de receptie, restaurant si camere de oaspeți. Pe masura ce te plimbi prin cladire, se deschid spatii cu mai multe fatete si vederi coregrafiate ale peisajelor interioare si exterioare – care leaga cerul si pamantul. Acest proiect castigator din categoria “Building outside the box” face referire la arhitectura traditionala a regiunii. Cu toate acestea, arata, de asemenea, un angajament puternic fata de sustenabilitate si responsabilitatea ecologica prin reciclarea si reutilizarea caramizilor recuperate.

Detalii Proiect

The Brick Wall – Tsingpu Yangzhou Retreat, Yangzhou – China

Arhitecti: Neri&Hu Design and Research Office, Shanghai

Locatie: Yangzhou, China

Anul constructiei: 2018

Nominalizat la categoria: Building outside the box

Destinatie: Hotel

Produse utilizate: Caramida aparenta, pavaj ceramic, tigla ceramica

 

Câștigătorii Brick Award 22:  VEZI AICI PROIECTELE