Producătorul maghiar de ţigle din beton Terran şi-a bugetat investiţii de jumătate de milion de euro pentru infrastructură şi utilaje la nivelul fabricii din România, la Câmpia Turzii.

”Vreau să creştem numărul de angajaţi, pentru ca fabrica să producă în două schim­buri. Momentan suntem 32 de angajaţi şi mi-aş dori să ajungem undeva la 45”, spune Kocsis Szilveszter, directorul general al Terran Sisteme de Învelitori, citat de ZF.

În ciuda dificultăţilor apărute odată cu creşterea preţurilor la materii prime şi a problemelor de aprovizionare cauzate de stocurile insuficiente la furnizorii din străinătate, în 2021 compania a avut o creştere cu 20% atât a cifrei de afaceri, cât şi a profitului. Astfel, cifra de afaceri se situează la aproximativ 5,8 milioane de euro pentru anul 2021.

Compania Terran a fost înfiinţată în 1920 de către familia Mészáros Vilmos, în proprietatea căreia se află şi acum, businessul ajungând la cea de-a treia generaţie. Sediul central se află în localitatea Bóly din Ungaria. Terran are în total şase fabrici, în Ungaria, Slovacia şi România. Produsele companiei sunt distri­buite în nouă ţări din Europa, vânzările situându-se la peste 65 de milioane de bucăţi anual.