Symmetrica, liderul pieţei locale de pavele şi borduri vibropresate şi cel mai mare producător autohton, anunță inaugurarea noii unități de producție din județul Arad, la Zimandu Nou, în urma unei investiții de peste 6 milioane de euro. Odată cu noua fabrică, Symmetrica ajunge la un total de șapte fabrici în toată țara și își consolidează poziția pe piața locală de profil.

„Extinderea cu unități de producție în zone strategice care să deservească întreaga piață din România a fost parte din filosofia noastra încă de la înființare. Astfel, investiția realizată în județul Arad a venit ca un pas firesc nu doar în întărirea poziţiei Symmetrica, ci şi în contextul cererii în creştere pe piaţa din regiune. Producția efectivă în noua fabrică din județul Arad a început în primul trimestru al acestui an, iar produsele realizate aici vor asigura cu precădere zona de Sud-Vest a țării”, a declarat Sebastian Bobu, Director Executiv Symmetrica.

Potrivit afirmațiilor sale, noua unitate de producție este amplasată pe un teren de 40.000 de metri pătrați, dispunând de o hală de producție cu o suprafață de 3.000 de metri pătrați. Ca și toate celelalte fabrici deținute de companie, și aceasta are la bază designul și funcționalitatea gândite de echipele proprii de ingineri, fiind dotată cu echipamente de producție de ultimă generație, complet automatizate.

Fabrica Symmetrica din Arad va produce pavele, borduri, elemente de grădină și rigole, la o capacitate medie de 3.000 metri pătrați zilnic, asigurând o creștere cu 15% a întregii producții la nivelul companiei.

În acest moment, Symmetrica deține șapte unități de producție. Dincolo de fabrica nou inaugurată, compania operează fabrici și în Vereşti – Suceava, Podul Iloaiei – Iași, Bolintin Vale – Ilfov, Prejmer – Brașov, Cociu – Bistrița Năsăud și Mărășești – Vrancea.

Planurile de viitor ale Symmetrica

În ceea ce priveşte planurile de viitor ale companiei, reprezentantul Symmetrica a afirmat că sunt vizate noi investiții atât în extinderea geografică prin amplasarea de noi unități de producție în puncte cheie din țară, cât și în majorarea capacităților de producție în unitățile deja existente.

„În funcție de evoluția pieței locale de profil, dar și de investițiile realizate în proiecte publice sau private de construcții și amenajări, luăm în calcul extinderea capacității totale de producție în următorii ani”, a subliniat Sebastian Bobu.