Remus Aurel Benţa, antre­pre­­­norul care deţine jumă­ta­te din producătorul de ma­teriale de construcţii Daw Benţa, și-a anunțat intenția de a deschide o fa­brică în Republica Moldova, unde este deja prezent cu acti­vi­tăţi de distribuţie.

”Anul trecut am marcat 15 ani de prezenţă cu operaţiuni co­mer­ciale pe pieţele din Moldova şi Bulgaria. În Republica Moldova ne pro­punem să investim şi să putem inaugura în cel mai scurt timp o unitate de producţie şi un depozit logistic”, spune Remus Aurel Benţa, citat de ZF, fără a precizat ce se va produce în această fabrică.

În 2021, Daw Benţa a mai demarat lucrările de construcţie la o fa­bri­că ce va produce cărămizi decorative apa­­rente, un material utilizat atât la inte­rior, pentru acoperiri şi placări ale pereţilor, cât şi la exterior, pentru finisarea faţadelor termo­izolante sau a suprafeţelor minerale şi organice.

La începutul anului 2021, compania a ob­ţinut acordul pentru ajutor de stat în ve­derea dezvoltării acestei fabrici, un proiect de 3,6 milioane de euro. Investiţia se realizează pe o platformă industrială cu o suprafaţă de 24.160 de metri pătraţi aflată în Sâncraiu de Mureş, judeţul Mureş, unde se află şi celelalte trei fabrici pe care Daw Benţa le are deja – de vopsele şi tencuieli, adezivi pentru termoizolaţii şi polistiren expandat. În prezent, fabricarea acestor tipuri de cărămizi decorative aparente Meldorfer se realizează în Germania de către Daw SE (celălalt acţionar din Daw Benţa), aceasta fiind printre puţinele companii la nivel european şi mondial care deţin o fabrică pentru aceste produse de nişă.