La un an după ce principalele companii de construcții și infrastructură ale lumii (Black & Veatch, DPR Construction, Haskell și McCarthy) s-au unit pentru a înființa Coaliția NEXT și pentru a promova și împărtăși cele mai bune practici din industrie, Coaliția și-a finalizat proiectul „Provocarea privind siguranța în construcții”, iar acum dorește să își continue activitatea și lansează o nouă provocare.

Proiectul, lansat în iulie 2020, a urmărit abordări sigure și durabile din domeniul construcțiilor prin căutarea de companii și startup-uri ce oferă soluții tehnologice inovatoare care ar putea fi implementate rapid.

După ce a primit aproximativ 100 de propuneri, Coaliția a selectat companiile de construcții Wakecap, Imajion, GoContractor, Remote Optix, Document Crunch și Inspected. Soluțiile propuse au variat de la utilizarea tehnologiei portabile pentru urmărirea contactelor și distanțarea socială, până la pre-screening digital a muncitorilor și monitorizare video inteligentă pentru sănătate și siguranță.

Coaliția lansează acum a doua provocare, numită „Digital Twin Challenge”, în care invită companiile, startup-urile și alți inovatori din comunitatea tehnologică să prezinte soluții care vor îmbunătăți abordarea „digital twin”. Un geamăn digital este o reprezentare virtuală a unei instalații fizice sub forma unui model tridimensional care conține date în evoluție, actualizate dinamic despre starea unității.

Digital Twin este un model utilizat pentru ghidarea rezultatelor companiilor de construcții și poate fi implementat în diferite moduri în sectorul de producție.

Noile soluții ar putea îmbunătăți abordarea geamănului digital în oricare dintre următoarele moduri:

  • Geometrie: soluții de captare a realității care permit actualizarea gemenului digital pentru a reflecta cel mai recent aspect al unei instalații.
  • Date: senzori fizici și alte dispozitive Internet of Things (IoT) care furnizează un flux continuu de date despre obiectele și mediile unei unități.
  • Platformă: atât geometria, cât și datele senzorului se combină pentru a oferi informații aproape în timp real asupra stării actuale a unei unități.

Astfel de aplicații ar trebui să se aplice fazei de construcție și să continue pentru livrarea către proprietar pentru utilizare în faza de operare și întreținere.

„Odată cu creșterea numărului de construcție a clădirilor inteligente și a evoluției tehnologiei, vom asista la o creștere exponențială a numărului de dispozitive și sisteme conectate. Această colectare de date și informații în timp real vor prezenta nenumărate posibilități de îmbunătățire a modului în care livrăm clădiri”, a declarat Tim Gaylord, East Coast Innovation Leader, DPR Construction.

În decembrie 2020, Coaliția NEXT a fost desemnată „Inovatorul anului” ca parte a „Dive Awards 2020” de la Construction Dive.

Sursa materialului: Businesswire.com.