A XII-a ediţie a Târgului Eco Energy – Material Construct – Climaterm, eveniment organizat de Camera de Comerţ şi Industrie Neamţ, s-a deschis, pe 5 mai, la Piatra Neamţ.
Târgul reuneşte profesionişti din domeniul materialelor de construcţii, instalaţiilor, tehnologiilor, echipamentelor şi utilajelor, precum şi din aria de acoperire a energiei verzi.

“Ne-am ambiţionat să îl redeschidem după o perioadă de întrerupere. Această ambiţie a fost dată de noile condiţionalităţi de pe piaţa acestor produse. Atât pandemia, dar mai ales războiul din Ucraina au întrerupt o serie de fluxuri de aprovizionare cu materii prime, materiale şi echipamente şi a făcut să dispară pieţe importante pentru producători. În Neamţ au apărut dezvoltatori şi producători de soluţii inteligente privind economiserea de energie electrică şi producerea de energie verde. Trebuie promovaţi corect, iar cetăţenii trebuie să afle că există soluţii care le pot economisi energia şi pot aborda soluţii verzi”, a declarat preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Neamţ, Mihai Apopii.
Expoziţia se doreşte a fi cea mai importantă platformă pentru schimbul de experienţe şi business dedicată persoanelor cheie şi experţilor din domeniul construcţiilor, instalaţiilor sanitare şi a energiilor regenerabile, din zona Moldovei.
La târg pot fi găsite produse şi soluţii din domeniul energiei regenerabile, componente pentru sisteme fotovoltaice, panouri fotovoltaice, invertoare, contoare, tablouri dar şi staţii de încărcare pentru maşini electrice, soluţii pentru iluminat şi alimentarea cu energie electrică, independente de reţeaua convenţională, care să eficientizeze consumul de energie electrica şi termică cu ajutorul dispozitivelor smart home; produse de plasă din fibră de sticlă şi colţare cu plasă din fibră de sticlă.
În domeniul instalaţiilor sanitare şi a materialelor pentru amenajări vor fi expuse branduri de renume, iar în domeniul climatizării vor fi expuse centrale termice.
Târgul poate fi vizitat până pe data de 8 mai 2022. AGERPRES