Universitatea Ovidius din Constanța (UOC) și Patronatul Societăților din Construcții (PSC) organizează pe 27 iunie Conferința „Prezent și viitor în construcții”, în Sala Senatului din Campusul universitar – Corp A, începând cu ora 13.00.

La eveniment vor participa, printre alții, Cristian Romeo Erbașu, președintele Federației Patronatelor Societăților din Construcții (FPSC), Sebastian – Liviu Tănase, președintele Filialei Constanța a Patronatului Societăților din Construcții (PSC) și decanul Facultății de Construcții a UOC, șef lucrări dr. ing. Cosmin Filip.

Conferința „Prezent și viitor în construcții”, organizată pe două secțiuni, aduce în dezbatere teme specifice precum: Organizarea (digitalizarea proceselor și debirocratizare); Capitalizarea (stimularea dezvoltării capitalului intern și facilitarea accesului la capitalul extern, fie că ne referim la fonduri nerambursabile sau credite bancare ori chiar instrumente de asigurare); Contractarea (creșterea vizibilității șantierelor de construcții este un scop în sine, iar din această perspectivă vom aprofunda noile scheme de ajutor de stat și șantierele care se deschid) şi Formarea (viitorul profesiei de inginer, soluțiile identificate de mediul universitar şi partenerii din sectorul construcțiilor în dezvoltarea profesiei).

Evenimentul se adresează companiilor din sectorul construcțiilor și al ramurilor conexe, autorităților publice, asociațiilor și mediului universitar.