Cu ocazia recentei aniversări a trei ani de la lansarea platformei soflete.ro, echipa editorială EuroUrbanism.ro a stat de vorbă cu inginerul Marius Șoflete și l-a întrebat, pentru început, care au fost cele mai importante faze traversate din momentul lansării acestei platforme și până în prezent.

„Fiecare proiect în care am fost implicat și-a cam pus amprenta, rând pe rând, în creșterea și dezvoltarea brandului personal și a celui de birou, având și șansa de a fi implicat în proiecte game-changer. Primul proiect important și catalizator a fost PRISPA – prima echipă a României ce a participat la Solar Decathlon Europe, iar cel mai mare – Concursul Internațional de Arhitectură și Tehnologii Solare, dedicat studenților din întreaga lume, din care am făcut parte la sfârșitul studenției și începuturile profesiei. Pot spune foarte ferm că 70% din principiile învățate acolo le aplic azi în tot ce fac, atât în proiectare – în INGINERIE CREATIVĂ, cât și în educare pe soflete.ro. A fost un proiect care mi-a dat o direcție clară – sustenabilitate, proiectare integrată, gândire holistică a unei construcții”, spune Marius Șoflete.

Acesta recunoaște că primul proiect realizat în birou – o casă cu și din baloți de paie, realizată pentru un IT-st – i-a arătat că și în România există beneficiari cu alte viziuni și gândiri despre construcții, care își doresc altceva față de sistemele tradiționale de construire.

 

Citiți interviul integral pe platforma Comunității de Arhitectură și Urbanism, EuroUrbanism.ro