Piaţa globală a construcţiilor de piscine se situa la 6,77 miliarde de dolari în 2019 şi este aşteptată să ajungă la 7,39 miliarde de dolari în 2027, în baza unei creşteri anuale compuse (CAGR) de 3,8% din 2020 până în 2027, conform unei analize realizate de Allied Market Research.

Studiul menţionează că această evoluţie are la bază creşterea numărului de săli de sport, centre de sănătate şi hoteluri de lux. Totodată, pe piaţa construcţiilor de piscine există noi oportunităţi în contextul implementării Internet of Things (IoT – Internetul obiectelor, un concept care presupune folosirea Internetului pentru a conecta între ele diferite dispozitive, servicii şi sisteme automate).

Cu toate acestea, Allied Market Research aduce în atenţie faptul că extinderea pieţei de profil este limitată de costurile ridicate ale construcţiilor şi procesului de întreţinere.

Analiza subliniază că pandemia de Covid-19 a afectat piaţa construcţiilor de piscine după cum urmează:

– lansarea proiectelor noi şi finalizarea celor în curs fie au fost oprite, fie au încetinit din cauza măsurilor de lockdown impuse de guverne;

– sălile de sport şi cluburile sportive au fost închise pentru evitarea răspândirii Covid-19, ceea ce a dus la oprirea construcţiilor de piscine noi în aceste unităţi;

În perioada post-lockdown, au fost eliminate mai multe restricţii, iar activităţile de construcţie a piscinelor au fost reluate în săli de sport, cluburi sportive şi clădiri rezidenţiale.

Potrivit Allied Market Research, după materialul din care sunt făcute, piscinele din beton au avut cea mai mare cotă – aproape trei sferturi din toată piaţa construcţiilor de piscine în 2019 – şi se preconizează că acestea îşi vor menţine poziţia de lider până în 2027. Cu toate acestea, segmentul piscinelor din fibră de sticlă este aşteptat să aibă cea mai mare creştere compusă anuală, de 5,3%, din 2020 până în 2027.

În funcţie de tipul de construcţie, analiza estimează că segmentul suprateran manifestă cea mai rapidă creştere CAGR, de 4,3%, din 2020 până în 2027. Însă, segmentul intrateran (piscine în pământ) a avut cea mai mare cotă, cu mai mult de patru cincimi din piaţa globală a construcţiilor de piscine în 2019, fiind aşteptat să îşi menţină statutul de lider până în 2027.