Hünnebeck, unul dintre principalii producători de sisteme de cofraje, eșafodaj și schele, și Strukturas, furnizor specializat în echipamente pentru construcția de poduri, anuță extinderea parteneriatului strategic și în România.

În iulie 2021, cele două companii au semnat un acord pentru a oferi un portofoliu cuprinzător pentru proiecte complexe de construcție de poduri dintr-o singură sursă. Parteneriatul de succes a permis deja mai multe proiecte comune în ultimele luni și, prin urmare, va fi extins în Italia, România și, de asemenea, în Polonia, unde Strukturas este deja prezent cu MMSE Biznes Spot. Parteneriatul oferit de cele două companii are ca scop oferirea unor beneficii importante clienților.

Strukturas aduce în acest parteneriat expertiza sa pe termen lung în utilizarea de sisteme de schele mobile (MSS), precum și în planificarea, livrarea și asamblarea echipamentului Form Traveller (cofraj în consolă liberă pentru realizarea tablierului podului). Hünnebeck planifică și furnizează sisteme de cofraj pentru piloni, cule, structuri de jgheab și parapeți, sisteme de sprijin pentru sarcini grele, oferind și tehnologie de siguranță și acces la înălțime pentru șantier.

„Cooperarea dintre Hünnebeck și Strukturas merge mai departe. Acest aspect va permite clienților noștri din Italia, Polonia și România să beneficieze de competențele înalte ale ambelor companii în proiecte de construcție și renovare de poduri. Aceștia vor primi de la noi un pachet complet de cofraje. Având un singur punct de contact, acest parteneriat va duce la economii substanțiale de timp și bani”, a afirmat Gerald Schönthaler, Managing Director Hünnebeck Austria și Director Infrastructură al Hünnebeck la nivel internațional.

„Suntem mândri că am putut deja să participăm, prin cunoștințele noastre comune, la un proiect de infrastructură sofisticat din punct de vedere tehnic din România, unde am realizat o soluție de cofrare pentru construcția unui nou pod pe autostrada Sibiu – Pitești”, a declarat, la rândul său, Oyvind Karlsen, director general la Strukturas.

Echipamentul Form Traveller de la Strukturas, împreună cu sistemul modular Infrakit de la Hünnebeck, au fost folosite pentru a crea rapid și economic suprastructura viaductului de 651 m. lungime.