În orașul Zhuhai din China, compania China State Construction Engineering Corporation (CSCEC) a construit și finalizat recent un hotel cu șapte etaje în doar 12 zile.

Hotelul a fost construit folosind o tehnică numită construcție modulară. Pentru structura construcției au fost utilizate prefabricate ce au fost montate de muncitori la fața locului.

Aproximativ 80% din procesul de construcție care se desfășura de obicei la fața locului a fost mutat în fabrica automatizată inteligentă a CSCEC.

Acest lucru nu numai că a făcut procesul de construcție mai rapid, ci și a îmbunătățit acuratețea și calitatea clădirii. Acest lucru se datorează în mare parte faptului că producția automatizată îndepărtează eroarea umană, permițând ca proiectele precise să fie replicate exact într-un mediu controlat. Și pentru acest hotel, procesul a fost optimizat și mai mult: tehnologia utilizată în fabrică a făcut posibilă gestionarea digitală a construcției modulelor pe tot parcursul procesului de producție, ceea ce înseamnă că orice defecțiuni puteau fi localizate și remediate în timp real și nu după ce clădirea a fost finalizată.

Un alt avantaj al acestei metode este reducerea deșeurilor și a consumului de energie – este o modalitate mult mai ecologică de a construi. Un raport recent al guvernului britanic a constatat că o construcție modulară folosește cu 20 până la 30% mai puțină energie decât metodele tradiționale de construcție. Reprezentanții CSCEC estimează că au redus cu peste jumătate consumul de energie.

Ei spun, de asemenea, că risipa de materiale a fost redusă cu un sfert, iar deșeurile din construcții cu 70% față de metodele tradiționale de construcție.

Structura durabilă și prietenoasă cu mediul înconjurator a hotelului, dezasamblată, iar CSCEC spune că peste 90% din componente pot fi refolosite.

Cu turnarea betonului de fundație inițial în 72 de ore, clădirea a fost finalizată în doar 12 zile, hotelul fiind o poveste de succes pentru comapania CSCEC.

Structura durabilă și prietenoasă cu mediul înconjurator a hotelului, poate dezasamblată ușor, nu demolată, iar CSCEC spune că peste 90% din componente pot fi refolosite.

 

Material preluat și tradus de pe Ihflscience.com.