Producătorul de ciment şi prefabricate Holcim România anunţă achiziţionarea General Beton România, unul dintre cei mai importanţi jucători locali din piaţa producerii şi comercializării de betoane, tranzacţia primind aprobarea autorităţii de concurenţă.
Potrivit unui comunicat de presă al companiei, odată cu achiziţia General Beton România, reţeaua de staţii de betoane Holcim România va ajunge la 27 de unităţi în judeţele Arad, Constanţa, Iaşi, Braşov, Cluj-Napoca, Craiova, Oradea, Ploieşti, Satu Mare, Sibiu, Târgu Mureş, Timişoara şi Municipiul Bucureşti.
General Beton România SRL este unul dintre cei mai importanţi jucători locali din piaţa producerii şi comercializării de betoane, cu experienţă şi expertiză de peste 24 de ani în România. Societatea deţine, în prezent, opt staţii de betoane în principalele oraşe din ţară. În 2021, compania a raportat o cifră de afaceri de aproximativ 33 de milioane de euro şi are circa 160 de angajaţi.
Grupul de companii Holcim România include Holcim România (două fabrici de ciment în Câmpulung şi Aleşd, o staţie de măcinare, 27 staţii de betoane, trei staţii de agregate, două staţii de lianţi speciali şi trei terminale de ciment), Somaco Grup Prefabricate (cinci fabrici de prefabricate şi una de BCA) şi Geocycle România (trei puncte de lucru pentru pre-tratarea deşeurilor).
În total, compania are aproximativ 1.700 de angajaţi. AGERPRES