În perioada 17 iunie – 11 iulie 2021, Muzeul Etnografic al Transilvaniei va găzdui Expoziția anuală de proiecte FAU, organizată de comunitatea Facultății de Arhitectură și Urbanism din cadrul universității noastre.

Expoziția anuală de Proiecte FAU este expresia sintetică a proiectelor studenților Facultății de Arhitectură și Urbanism, realizate în anul universitar 2020-2021, an diferit prin provocările generate de pandemie, într-un proces de învățare și studiu online. Formarea arhitecților este lungă și laborioasă. Ea se bazează pe serii de încercări și reveniri, aprofundări și ameliorări, refaceri și renunțări, căutări și propuneri. Această expoziție arată doar o sinteză a unor procese care au însumat multe ore și săptămâni de studiu individual și îndrumare didactică.

Expoziția anuală a acestui ”an altfel”, ce a mutat interacțiunea specifică atelierelor pe internet, cuprinde proiectele studenților realizate la disciplinele: Proiectare de arhitectură anii I, II și III și Studiul Formelor anul I, Sinteze de proiectare anii IV și V și lucrări de pregătire a examenului de diplome absolvenți 2021. De asemenea, vor fi expuse și proiecte din domeniul Arhitectură de Interior reprezentată cu succes la FAU prin disciplinele Proiect de specialitate Mobilier anul III și Proiectare specializată Interior anul IV.

Prezentarea pe scurt a evenimentului se regăsește pe canalul de Youtube al universității.