După două participări anterioare la competiția Solar Decathlon (SDE 2014, Versailles & SDME 2018, Dubai), echipa EFdeN este pregătită să abordeze cea mai importantă provocare de până acum. Aceasta este prima ediție la scară urbană care abordează regenerarea fondului construit și a infrastructurii existente – probleme mai actuale ca niciodată.

Viziunea echipei este de a crea un nou model de locuință sustenabilă care facilitează formarea de comunități. Aceasta are la bază 3 module de unități de locuit și un modul de seră, care pot fi aranjate și prefabricate pentru a răspunde oricărui context.

Pentru testarea acestui concept, un prototip fizic reprezentativ va fi construit anul acesta în București, apoi transportat și reconstruit în Wuppertal, Germania, unde va fi testat și monitorizat în cadrul finalei competiției Solar Decathlon Europe 21/22.

Echipa caută parteneri și sponsori alături de care să construiască prototipul și să pregătească următoarea generație de profesioniști.

Pentru mai multe detalii legate de proiectul EFdeN Vatra puteți găsi aici.

Ce reprezintă EFdeN?

EFdeN este o echipă de tineri dornici să transforme standardele de trai prin intermediul inovațiilor în domeniul construcțiilor și promovarea unui stil de viață sustenabil. Este o echipă interdisciplinară formată din studenți și tineri care încearcă, prin proiectele sustenabile și campaniile de conștientizare, să transforme ideile în realitate.

EFdeN dezvoltă locuințe solare cu scop educațional și de cercetare, alături de produse sustenabile și module educaționale atât pentru studenți, specialiști, cât și pentru publicul larg.

Project Manager EFdeN Vatra: „Avem nevoie de soluții și de profesioniști care sa implementeze aceste soluții.”

Project Director and Director for Economics & Social Sciences at Solar Decathlon Europe 21/22 Daniel Lorberg: „Romania was always a big part of this whole thing.”

Subsecretar de stat Ministerul Educației Tudor Oprea: „Felicitări pentru ca ați putut arăta că inovația există în România.”

Conf. univ. dr. ing. Florin BĂLTĂREȚU: „Încă din 2012 am avut șansa să văd dorința de inovare, de joacă, de descoperire a studenților. Dezvoltarea proiectelor capătă o forma din ce în ce mai frumoasă iar studenții cresc și ei ca personalități.”

Conf. dr. arh. Radu Pana – prodecan Facultatea de Arhitectură, UAIM: „Am fost implicat încă din 2012 când studenții au plecat la Madrid cu Casa Prispa.”

Managing Director Aurel Nețin: Lenovo: „E o onoare pentru mine și pentru echipa Lenovo România sa participăm la un proiect românesc.”

Managing Director at Man and Machine Romania: „Rămânem la dispoziția echipei pentru următoarele etape și credem că partea de asistență pe care o acordăm o sa fie importantă pentru partea de monitorizare a șantierului.”

Președinte Ordinul Arhitecților din România Emil Ivănescu: ”Suntem foarte fericiți sa fim alături de EFdeN. EFdeN este un exemplu pentru foarte multă lume.”

CEO – TEAM LEADER COSTYEDIL & Case CLT – Expert în construcții din CLT – Constantin Tistea„I-am cunoscut în 2017 și au fost cei care m-au convins să mă întorc acasă.”

Pentru mai multe informații legate de participarea EFdeN la Solar Decathlon Europe 21/22: link.