În perioada 15-17 noiembrie, VELUX reunește arhitecți, constructori de case, cercetători, ingineri, activiști și alți profesioniști din industrie pentru a dezbate despre cum putem crea bunăstare pentru oameni și planetă prin proiectarea clădirilor.

Build for Life Conference 2021 (Construiește pentru viață) este un eveniment digital gratuit, prezentat de VELUX, live, de la Copenhaga, Danemarca, în două mari etape – Build for Life Compass și Daylight Symposium.

Pentru a vă alătura conversației despre viitorul clădirilor și despre modul în care, împreună, putem promova sustenabilitatea în industria construcțiilor, cei interesați să participe pot consulta programul conferinței desfășurate în cele 3 zile pe pagina evenimentului Build For Life (velux.com). Înscriere este posibilă, de asemenea, accesând link-ul publicat.

Evenimentul va găzdui cel de-al 9-lea Simpozion VELUX Daylight, o conferință bienală adresată cercetătorilor, arhitecților și altor specialiști ce manifestă interes profesional în realizarea unei punți între cercetare și aplicațiile practice privind importanța luminii naturale în design, în proiectarea clădirilor. Din 2005, Simpozionul Daylight a explorat puterea luminii naturale de a crea clădiri sănătoase și rezistente. Așadar, Simpozionul Daylight încurajează schimbul de cunoștințe științifice și aplicații practice prin interconectarea disciplinelor care sunt de obicei abordate în sfere și cercuri profesionale separate, pentru binele oamenilor și al planetei.

Speakerii Simpozionului Daylight (10:30 – 12:00):

 • Rick Joy (SUA), fondator și director la Studio Rick Joy;
 • Louis Becker (DK), director global de design la Henning Larsen.

În a doua etapă a evenimentului, VELUX va introduce Build for Life Compass, un nou cadru pentru proiectarea clădirilor mai sănătoase, care va încuraja arhitecții, inginerii și constructorii profesioniști de case să folosească un limbaj comun atunci când abordează proiectarea și construcția clădirilor. Se va discuta despre provocări și oportunități din industria construcțiilor de astăzi. Cele șapte întrebări care se află în centrul conferinței sunt următoarele:

 • Sunt clădirile noastre suficient de flexibile pentru a se adapta la schimbări?​
 • Contează calitatea designului?​
 • Pot clădirile să contribuie la regenerarea mediului?
 • Pot clădirile să ne susțină sănătatea și bunăstarea personală?
 • Pot clădirile să contribuie la consolidarea comunităților?​
 • Cum susține designul contemporan al clădirilor contextele culturale locale?​
 • Clădirile noastre ajută la ca viața de zi cu zi să fie accesibilă oamenilor?

Speakerii Build for Life Compass (13:00 – 18:00):

 • Joseph Allen, profesor și director, Universitatea Harvard – Care este cea mai recentă cercetare și consens științific privind sănătatea în clădiri după CV19?
 • Juri Troy, fondatorul JT Architects, Austria – De ce contează un design bun pentru durabilitate și longevitate?
 • Sinus Lynge, EFFEKT – Cum putem construi comunități care susțin oamenii și planeta?