“Către țara noastră se uită mulți investitori pentru că este flexibilă la nivel de taxe și prețuri, dar suntem pe o piață în creștere”, a declarat Beatrice Dumitrașcu, CEO Residential Division, ONE UNITED PROPERTIES, în cadrul conferinței Real Estate & Construction, de pe 4 martie.

Aceasta a atras atenția asupra modului în care rapoartele trebuie citite: ”Dacă te uiți în rapoarte, se face analiză pe ce s-a vândut efectiv. Acest reper e foarte diferit de realitatea efectivă. Oamenii când vin în România se uită la niște rapoarte în care văd ce s-a vândut efectiv. De asemenea, există articole care nu reflectă realitatea. Se publică orice. Trebuie să te informezi foarte bine.”

Beatrice a menționat și un eveniment foarte important pentru compania sa – listarea la bursă: ”Listarea la bursă oferă transparență și atrage finanțări. Și noi avem finanțări. Finanțările pe care le avem în dezvoltările noastre oferă și flexibilitate față de consumatorii finali. Îți oferă un echilibru faptul că ai acces la finanțare.”

Despre problemele apărute la nivelul materialelor de construcții a discutat și Bogdan Doicescu, Director of Development, Bog’Art”Părerea noastră vizează zona de supply – va apărea o problemă la nivel de accesibilitate. Indicii pe care ne făceam business plan-ul acum câțiva ani, acum îi aruncăm pe geam. Nu vreau să fiu catastrofal, dar ce se va livra e necunoscut. Vreau sa comand cantități de oțel si nu găsim stoc. Aici influențează și situația din Ucraina. Un investitor mic va sta la prețul momentului. Dacă aș putea, aș cumpăra totul acum, da, pentru că la final de an nu știu ce mai găsesc. Se schimbă la fiecare lună.”

Organizată de BusinessMark pentru a doua oară în format hibrid, conferința Real Estate & Construction a reunit pe 4 martie peste 180 de participanți, prezenți ”in-person” sau virtual. Aflat la cea de a 14-a ediție, evenimentul a reflectat o imagine holistică a industriei, fiind structurat în patru paneluri: Focus on retail, Focus on industrial&logistics, Focus on office și Focus on residential. Cei 26 de speakeri prezenți la eveniment au reușit să creeze imaginea unui sector dinamic, de succes, dar care se confruntă în prezent cu numeroase provocări.