Din 2009, arhitecta Adriana Gheorghiescu a obținut dreptul de semnătură, iar din 2014, alături de echipa sa de la MIOLK și cu multă dedicare pentru spațiul locuit, creează case care nasc în oameni bucuria de a trăi. Am vorbit pe îndelete despre unul din aspectele digitale ce caracterizează domeniul arhitecturii: experiența VR (virtual reality) a clientului în proiecte de locuințe mici.

”Acum 2 ani a intrat în birou unealta minune: ochelarii VR. Momentul prezentării conceptului s-a eliberat total de tensiune. Nu mai e o chestiune de cum să comunici un concept. Nu mai e despre o parte care pune toată energia în a explica și cealaltă care pune toată energia în a înțelege, luptând cu concepte și repere abstracte. Prezentarea conceptului este un moment al unui dialog coerent de ambele părți pentru că ceea ce înainte trebuia explicat e acum expus în toată claritatea saa evidențiat cu hotărâre Adriana.

”Am observat câteva lucruri la familiile cu care am lucrat în acești 2 ani. Faptul că e ușor de înțeles dimensiunea camerelor: dacă un living de 40mp e ok sau un dormitor de 9mp e suficient. E ușor de înțeles cum ferestrele dau iluzia de spațiu, cum livingul se continuă vizual cu terasa și cu grădina sau cum grădina pare că intră în casă. E ușor de urmărit fluxul prin casă, cât de comod e traseul dacă vreau să merg din bucătărie spre living, sau din dormitor la birou, sau din dining pe terasă. Mai ales, e liniștitor că poate fi studiat fiecare colțișor, casa văzută din toate unghiurile – elimini total riscul de a-ți da seama abia pe șantier că nici nu știai de o anume fereastră.”

 

Citiți materialul integral pe platforma Comunității de Arhitectură și Urbanism, EuroUrbanism.ro