Salariul net al unui angajat cu rolul de tehnician mentenanţă  variază între 600 şi 1.000 de euro net pe lună, arată datele furnizate de platforma de recrutare online BestJobs. Cu cât nivelul de calificare este mai mare, cu atât salarizarea este mai bună, astfel că, de exemplu, un inginer mentenanţă în domeniul construcţiilor, cu autorizaţie obţinută de la ANRE (Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei), primeşte un venit lunar de 1.000 de euro net.

„Specializările din zona tehnică sunt la mare căutare, pe măsură ce businessurile de producţie au crescut semnificativ în ultimii ani. Firmele trebuie să angajeze tot mai mulţi ingineri şi tehnicieni pentru a face faţă cererii, dar oferta este limitată în special la nivelul formării de noi specialişti. Numărul redus al şcolilor profesionale şi al celor care le finalizează contribuie negativ la accentuarea deficitului. Salariile au o dinamică pozitivă, însă variază în funcţie de industrie. În construcţii, de exemplu, sector care se dezvoltă spectaculos, salariile pentru poziţiile de tehnicieni mentenanţă au ritmul de creştere cel mai alert“, a explicat Ana Vişian, marketing manager al BestJobs, citată de Ziarul Financiar.

În pachetul de beneficii pentru rolul de tehnician mentenanţă sunt incluse, de regulă, bonurile de masă, primele de sărbători, decontarea transportului, asigurarea medicală privată, asigurarea de viaţă şi de accidente de muncă, zile libere suplimentare şi telefonul de serviciu, potrivit datelor BestJobs.

Angajatorii din construcţii, sector în care lucrează 430.000 de angajaţi, se confruntă cu un deficit acut de personal şi cu un fenomen al îmbătrânirii forţei de muncă.

Material integral pe Ziarulfinanciar.ro.